Neurofeedback

 Persoonlijke benadering

 Wetenschappelijk

 Kwaliteit

 Onderzoek

Wat is Neurofeedback

Neurofeedbacktherapie is simpel gezegd een training van de hersenen. De  manier waarop feedback gegeven wordt, werkt volgens het bekende leerproces van operante conditionering. De neurofeedbacktherapie bij Breinblinker wordt door kinderen vaak als erg leuk ervaren. Uw kind mag namelijk tijdens de behandeling via een beeldscherm spelletjes doen waarbij het leert de eigen hersenactiviteit te beïnvloeden. Ook kan de feedback op de eigen hersenactiviteit gegeven worden tijdens het kijken van een zelf gekozen film.

Aan de hand van de elektrode die is geplaatst op de vastgestelde trainingslocatie op het hoofd van uw kind, kunnen wij continu de hersenactiviteit op die locatie meten. Via het beeldscherm krijgt uw kind vervolgens directe feedback op de eigen hersenactiviteit. Hierdoor treedt een (onbewust) leerproces op in de hersenen. Na meerdere, wekelijkse neurofeedbacksessies worden de veranderingen die optreden in de hersenen ook merkbaar in het gedrag.

Qeeg Hersenmeting

De basis van een neurofeedbackbehandeling is een uitgebreid (Q)EEG onderzoek. Tijdens een QEEG onderzoek worden op verschillende plekken op het hoofd elektroden geplakt. Op al die plekken wordt gemeten hoe actief de hersenen zijn.

Lees meer over de hersenmeting

 

Normaal gesproken zien we meer langzame golven als je aan het uitrusten bent en meer snelle golven als je je aan het concentreren bent.

 

Neurofeedbackbehandeling

Als uit het QEEG onderzoek is gebleken dat de klachten te verklaren zijn door een afwijkende hersenactiviteit kan gestart worden met neurofeedbackbehandeling. Het doel van de neurofeedbackbehandeling is daarbij het normaliseren van de hersenactiviteit.

Lees meer over de behandeling