Persoonlijke benadering

 Wetenschappelijk

 Kwaliteit

 Onderzoek

Wat is Neurofeedback

Neurofeedbacktherapie is simpel gezegd een training van de hersenen. De  manier waarop feedback gegeven wordt, werkt volgens het bekende leerproces van operante conditionering. De hersenen leren iets nieuws door de beloningen die ze krijgen tijdens het kijken van een zelfgekozen film. De behandeling is een fijne manier om je hersenen te trainen. Je zit in een relax-stoel en kijkt een film naar wens. De behandeling zal rustig worden opgebouwd zodat je hersenen er geleidelijk aan kunnen wennen. Wel zou je gedurende de sessie of na afloop wat vermoeid kunnen raken.

Door directe feedback op de eigen hersenactiviteit treedt er een (onbewust) leerproces op in de hersenen. Na meerdere, wekelijkse neurofeedbacksessies worden de veranderingen die optreden in de hersenen ook merkbaar in het gedrag. Binnen 10 á 15 behandelingen zou er verschil te merken moeten zijn.

Qeeg Hersenmeting

De basis van een neurofeedbackbehandeling is een uitgebreide QEEG meting. Tijdens een QEEG wordt een 19-kanaals meting gedaan met een elektrodencap op het hoofd. Op al die plekken wordt gemeten hoe actief de hersenen zijn.

Lees meer over de hersenmeting

 

Normaal gesproken zien we meer langzame golven als je aan het uitrusten bent en meer snelle golven als je je aan het concentreren bent.

 

Neurofeedbackbehandeling

Als uit de QEEG meting is gebleken dat de klachten die je ervaart passen bij de resultaten van de hersenmeting dan kan gestart worden met neurofeedbackbehandeling. Het doel van de behandeling is daarbij het in balans brengen van de hersenactiviteit.

Lees meer over de behandeling