Persoonlijke benadering

 Wetenschappelijk

 Kwaliteit

 Onderzoek

Zijn er bijwerkingen?

Neurofeedback heeft geen bijwerkingen. Het kan wel voorkomen dat uw kind wat moe is na een training. Dit heeft te maken met de inspanning die uw kind levert wanneer hij of zij zich moet concentreren op de training.

Mijn kind gebruikt medicatie, heeft dat invloed op de behandeling?

Dat ligt eraan welke medicatie uw kind gebruikt. Van veel medicijnen is het effect op het EEG bekend. Belangrijk is om met het gebruik van medicatie met de therapeut van Breinblinker te bespreken. We zorgen altijd dat we met het effect van medicatie mee trainen en niet tegen de werking in trainen.

Neem tijdens de intake een overzicht mee van de medicatie die uw kind gebruikt.

Hoeveel sessies neurofeedback zijn nodig?

De meeste kinderen hebben gemiddeld 30 sessies nodig. Het aantal benodigde sessies is onder andere afhankelijk van de ernst en duur van de klachten, de levensstijl en de huidige levensomstandigheden. We beginnen met één of twee keer per week trainen. Meestal worden binnen 10 á 15 sessies al verbeteringen gemerkt. Om te zorgen dat de trainingen blijvend resultaat geven, is een afbouwfase nodig. Dan trainen we niet meer wekelijks, maar gaan we de tweewekelijks, driewekelijks en maandelijks trainen. Het afbouwen is nodig om een terugval van klachten te voorkomen.

Wordt er stroom toegediend?

Er wordt absoluut geen stroom toegediend. De elektroden die op het hoofd worden geplakt, meten alleen de activiteit in het brein.

Staat uw vraag er niet tussen?

Als u nog een andere vraag hebt, neem dan contact met ons op. Dit kan via telefoon, mail of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.