Houd je hersenen gezond!

20 mei 2020

Nu we allemaal thuis zitten is het extra belangrijk om goed voor onszelf te blijven zorgen en onze hersenen gezond te houden. We kunnen niet naar de sportschool, gaan liever niet uitgebreid boodschappen doen bij de supermarkt, en hebben vaak een minder duidelijk onderscheid tussen werk en privé.

De Hersenstichting geeft op hun website veel informatie over het gezond houden van de hersenen. Zij geven bijvoorbeeld tips hoe je voor meer slaapkwaliteit kunt zorgen, want zeker niet alleen het aantal uur dat je slaapt is belangrijk. Wanneer je kwaliteit van slaap slecht is, heeft dit effect op je geheugen, concentratie en op den duur ook op je afweersysteem.

Genoeg bewegen is natuurlijk belangrijk om fit te blijven, maar kan bijvoorbeeld ook depressieve gevoelens verminderen. Vind je het lastig om genoeg te blijven bewegen? Download dan eens de Ommetje-app die is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder.

Ook met voeding heb je invloed op de gezondheid van je hersenen. Wist je bijvoorbeeld dat een Mediterraan dieet erg goed is voor je brein?

Meer informatie over het gezond houden van je hersenen door te letten op slaap, beweging en voeding? Kijk dan eens op de website van de Hersenstichting