Persoonlijke benadering

 Wetenschappelijk

 Kwaliteit

 Onderzoek

Bij Breinblinker komen veel kinderen die moeilijkheden hebben met de informatieverwerking of die (prikkel)gevoelig zijn. In eerste instantie zullen we gaan kijken wat we met behulp van neurofeedbacktherapie kunnen bereiken om de hersenen vlotter en beter informatie te laten verwerken. Als uw kind na een neurofeedbacktraject van wekelijks behandelen nog tegen bepaalde dingen aanloopt, kunnen we bij het afbouwen van de neurofeedbackbehandelingen ook psycho-educatie bieden.

Deze psycho-educatie is gericht op informatieverwerkingsproblematiek. We gaan op ontdekking hoe de hersenen van uw kind vol lopen. Het ervaren van een vol hoofd kan bij verschillende diagnoses horen, zoals AD(H)D, Autisme Spectrum Stoornis (ASS), en spraak-taalproblemen (TOS). Daarnaast komt het ook voor bij de persoonlijkheidskenmerk Hoogsensitiviteit.

Het doel van de psycho-educatie is om u en uw kind een blijk van (h)erkenning te geven. Tevens wordt gezocht naar antwoorden op de vragen:

‘Hoe zorg ik goed voor mijzelf nu ik weet dat het zo werkt in mijn hoofd? En hoe kunnen anderen mij hierin ondersteunen?’

 

Indien u een losstaand traject psycho-educatie wilt, informeer dan gerust naar de mogelijkheden.