Persoonlijke benadering

 Wetenschappelijk

 Kwaliteit

 Onderzoek

Van veel leer- en gedragsproblemen is bekend dat dit gepaard gaat met afwijkingen in de hersenactiviteit. Wanneer de hersenen bijvoorbeeld te snel of juist te langzaam werken, heeft dat gevolgen op het gedrag, de informatieverwerking en hoe we ons voelen. Met behulp van neurofeedbacktherapie kan de verstoorde hersenactiviteit genormaliseerd worden. Hiermee kan, bijvoorbeeld in het geval van ADHD, een alternatief of aanvulling geboden worden voor het gebruik van medicatie.

Met neurofeedbacktherapie kunnen kinderen en volwassenen met de volgende diagnoses en klachten worden behandeld:

Voor een behandeling bij Breinblinker is een gestelde diagnose niet nodig. Ervaart uw kind bijvoorbeeld concentratieproblemen, maar zijn deze problemen niet dermate ernstig dat er sprake is van ADHD? Of heeft u liever geen diagnose voor uw kind? Dat is geen probleem. Wij inventariseren tijdens de intake vooral de klachten die u of uw kind ervaart. Op basis van een hersenmeting onderzoeken wij vervolgens of deze klachten terug te zien zijn in de hersenactiviteit.

Neurofeedback is ook geschikt voor mensen die hun vaardigheden en prestaties willen verbeteren. Dat zijn bijvoorbeeld sporters, studenten of zakenmensen.

Om te informeren of Breinblinker iets voor u of uw kind kan betekenen, kunt u altijd naar ons bellen of mailen. De contactgegevens en het contactformulier staan op de contactpagina.